|
||
CHP Samsun'da yeni başkan Fatih Türkel | ||
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun 37. Olağan İl Kongresi’nde Başkanlığa Fatih Türkel seçildi. | ||
SİYASET Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Kongrede Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizer Biçer Karaca, Divan Üyeliklerine de Ceyhun Karamangil, Deya Tabak, Cenk Firidin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
Genel Kurula ayrıca, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, CHP TOkat Milletvekili Kadim Durmaz, İYİParti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, CHP İlçe Başkanları delegeler ve partililer katıldı.
572 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongrede eski il başkanı Mehmet Kundak, Fatih Türkel ve İsmail Tutoğlu başkanlık için adaylıklarını açıklamışlardı. Başkan adaylarından İsmail Tutoğlu, seçimin çarşaf liste usulü yapılması yönünde talebi kabul görmeyince adaylıktan çekildi.
Kongrede bazı delegeler, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci konuşma yaptı. İlBaşkan adaylarının konuşma sırası için yapılan kura işleminin ardından önce Mehmet Kundak, ardından da Fatih Türkel konuştu.
Adayların konuşması tamamlanınca oyverme işlemine geçildi, ancak Mehmet Kundak'ın kurultay delegeliği listesinde bulunan Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin Mehmet Kundak'ın delege adaylığından çekildiklerine dair dilekçe verdiler. Vahit Perçin daha sonra dilekçesini geri aldı.
Adaylıktan çıkarılan delegelerin blok listeden çıkarılması ve yeni liste basılması için kongreye ara verildi. Yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından seçimlere geçildi.
Yapılan seçim sonucunda kullanılan oyların 232'sini Mehmet Kundak alırken 301 Oy alan Fatih Türkel CHP Samsun İl Başkanı seçildi. Sonuçların açıklanmasının ardından Kundak ve Türkel elele birlik beraberlik pozu verdi.
İŞTE CHP SAMSUN'UN YENİ YÖNETİMKURULU Fatih Türkel,
|
||
|
||
Etiketler: CHP, Samsun'da, yeni, başkan, Fatih, Türkel, , |
|