|
||
Havza'dan Sonra Bafra’da da Hibe Koyunlar Vebalı Çıktı | ||
Geçtiğimiz Günlerde Genç Çifti Projesi Kapsamında çiftçilere dağıtılan hibe koyunların vebalı çıkmasının ardından Bafra'da da hibe edilen koyunlar vebalı çıktı. | ||
SAĞLIK Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Havza'dan Sonra Bafra’da da Hibe koyunlarda Koyun Vebası Çıktı Samsun'un Havza ilçesinde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 29 Temmuz'da 7 mahallede 11 çiftçiye 374 koyun ve keçi dağıtılmış, dağıtıldıktan kısa bir süre sonra hastalanan hayvanlarda vebaya rastlanmış, 7 Mahalle karantina altına alınmıştı. Bu skandalın ardından Bafra'da da “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında dağıtılan küçükbaş hayvanlar da vebalı çıktı.
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza'dan sonra Bafra'da da çıkan vebalı hibe koyunlarla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Erhan Usta açıklamasında sorumlulardan hesap sorulmasını ve Tarım Bakanı'nın istifasını istedi. Erhan Usta'nın Konu ile ilgili açıklaması şöyle:
Bu yaşanan olaylar ilk değildi. Aynı şekilde Çanakkale başta olmak üzere birçok yerde yaşanmış ve yaşanıyordu. Hatta bu olaylar sebebiyle birçok yerde operasyonlar yapılıp kamu görevlilerinin de içinde bulunduğu kişiler tutuklanmış, haklarında soruşturma başlatılmıştı. Ne yazık ki bütün bu yaşananlara rağmen bu olay son da olmadı!
BUGÜN DE BAFRA’DA VEBA VAR! Bunca yaşanan olaya, bunca çağrımıza rağmen Bakanlık zafiyet göstermiş ve aynı olayın bugün bir başka yerde, Bafra’da da yaşanmasına sebep olmuştur. Aslında geçen sene de Bafra’nın Meşeli köyünde bir benzer olay yaşanmıştı ancak ne yazık ki bundan da ders çıkarılmadı. Hastalıklı hayvan dağıtımını basit bir hata olarak görmek hayati bir yanlıştır. Bu yaşananlar çok ciddi yolsuzlukların göstergesidir! Şimdi soruyorum: Sizin için bunca insan bunca hayvan sağlığının hiç mi kıymeti yok? Bu kadar olay yaşanmış, tutuklamalar olmuş; veba göz göre göre geliyorum demiş. Niçin hala hiçbir denetim yapılmamış ve yapılmıyor? Yapılıyorsa kim tarafından, kimler kollanarak yapılıyor? Bu yaşananlar artık ihmal, kaza boyutunu aşmıştır; resmen halk tehdit ediliyor! Proje kapsamında verilen hastalıklı hayvanlar, yalnızca onların ölmesine sebep olmuyor, çiftçinin sağlıklı hayvanlarına da hastalık bulaştırarak ölümüne sebep oluyor. İnsan sağlığını da tehdit ediyor.
BİRAZ SİYASİ ADABA SAHİP OLAN İSTİFA EDER! Böyle bir devlet anlayışı, böyle bir bakanlık anlayışı olamaz! Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanına istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sormuştuk. Çünkü vazifesini yerine getiremiyor. Bakanlığında yaşanan hukuksuzluklara, vicdansızlıklara karşı eli kolu bağlı vaziyette oturuyor. Göz göre göre gelen musibetler için geçmişten hiçbir ders çıkarmıyor, hiçbir önlem alamıyor, aldığı önlemler ise işe yaramıyor. Şimdi, bütün bu olaylar karşısında biraz siyasi adaba sahip olan kişi vazifesini yerine getiremediğini kabul edip istifa eder!
|
||
|
||
Etiketler: , , Havza'dan, Sonra, Bafra’da, da, Hibe, , Koyunlar, , Vebalı, Çıktı, |
|