|
||
Samsun'da 65 Yaşın Yasak İsyanı | ||
Samsun DİSK Emekli Sen Üyeleri 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının devam ettirilmesine düzenledikleri eylemle tepki gösterdi. | ||
SİVİL TOPLUM Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Süleymaniye Geçidi’nde üyeleri ve vatandaşlarla birlikte bir basın açıklaması yapan DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, 65 Yaş üstündeki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi.
Aydın yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“ Coranavirüs denilen, bir diğer adıyla Covit-19 olarak bilinen salgına karşı ülkemizde alınan önlemler bile ekonominin çarkının döndürülmesine yönelik olmuştur.
İki buçuk aydır devam eden ve daha ne zaman sonlanacağı da belli olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı, sosyal yönden olduğu kadar sağlık yönünden de olumsuz etkiler bırakmış, emeklileri artık yeter denilen bir noktaya getirmiştir.
UYGULAMA CEZA UYGULAMASINA DÖNÜŞTÜ
Bu uygulama artık bir ceza uygulamasına dönüşmüştür. Bu kesim eve tıkılarak onlara adeta covit-19 dan ölme de başka neden ölürsen öl denilmektedir. Salgının sorumlusu sanki emekli ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlarmış gibi bir algı yaratılarak, yükün tamamı bu kesimin üzerinde bırakmak istenmektedir.
Alınan son kararla parklar, bahçeler, plajlar, kıraathane ve lokantalar kimin için açılmaktadır. Diğer kesim için her türlü kısıtlama kaldırılırken emekliler ve 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmalarını sağlamak bir ayrımcılık ve insan hakkı ihlali değil midir?
Emekliler konunun bilincinde olan ve sorumlu davranmasını bilen bir kesim olarak kendilerine ve 65 yaş üstü vatandaşlara konulan ve devam ettirilmek istenen sokağa çıkma yasağının kaldırılarak bir an önce sosyal hayata katılmak, salgının yükünü diğer kesimlerle eşit paylaşmak istemektedirler.
Bizler Emekliler Sendikası olarak bir anlamda vatandaşlar arasında ayırımcılık ve insan hakkı ihlali noktasına gelmiş olan ve 65 yaş üstü vatandaşlar için devam ettirilmek istenen sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını, külfetin vatandaşlar arasında eşit olarak paylaşılmasını talep etmekteyiz.”
Tacettin AYDIN
|
||
|
||
Etiketler: Samsun'da, 65, Yaşın, Yasak, İsyanı, , |
|