CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, Coşkun Özbek ile GÜNDEM 'de konuk oldu
Coşkun Özbek, CHP İl Kadın Kolları'na geçtiğimiz aylarda atanan ve hızlı bir başlangıç yapan Naciye Arapoğlu ile, yaptıkları çalışmalar, projeler hakkında konuştu, seçim gündemini değerlendirdi.
Uludağ Üniversitesi Turizm İşletme Bölümüğ mezunu olan ve Yüksek Lisansını da bu alanda yapan Naciye Arapoğlu Samsun CHP İl Kadın Kolları'nda yaptığı çalışmalarla gündem oluşturmaya devam ederken, hayata geçirmeyi planladığı projelerle de öne çıkıyor.
Arapoğlu hazırlıklarını tamamladığı Samsun ve Atakum Turizmi Geliştirme Projesi hakkında şu bilgileri verdi:
, "Karadeniz Bölgesi,insanların doğa ile iç içe olma,deniz-kum-güneş dışında insanların isteklerini karşılama noktasında popüler ve talep gören bir bölge.Samsun bu konuda şanslı bir il pozisyonundadır.Harika kumsalı,denizi ,doğal güzellikleri,kültürel ve tarihi özellikleri ile turizm çeşitliliğinde başı çeken bir ilimiz olmakla beraber talebi daha da artırmak, oluşturulacak çalışma, yatırım ve projelerle mümkündür. Özellikle Alternatif Turizm ve Özel ilgi Turizmi çeşitliliği yaratılarak ortamlar oluşturulması gelişimi ve talebi artıracaktır.
TA-TU-TA PROJESİ
*TA-TU-TA Projesi ile Tarım Turizm(Argo Turizm) Tarım-Turizm-Takas olarak bilinmektedir. Özellikle kendini bulmaya çalışan,doğayı seven,deneyim kazanmak isteyen gençlerin ilgi alanı konumundadır.Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından hayata geçirilen bu proje aldığı destekle sürdürülebilir olup,turizm sektörü ile tarım sektörünü birleştirici bir konuma yerleşmiştir.Faydaları çok fazladır:Kentin boğucu ortamından uzaklaştırıp tarımsal üretime katılım sağlamaktadır.Doğanın korunması bilincini yayarak farkındalık yaratmaktadır.İnsan işgücü vasıtası ile tarımsal kalkınmaya ve çiftçiye destek oluşturmaktadır.
Amacı:
- Yardıma muhtaç çiftçileri ve ürünlerini desteklemek.
-Gençlerin, ekolojik ürünleri yerinde görmek ,üretim süreçlerine dahil olup tatma şansı elde etmek.
-Tarımsal ürünlerin üretimini gerçekleştiren çiftçi ailelere gönüllü olarak yardımcı olmak.
TA-TU-TA, ekolojik üretim konusunda bilgisi olan çiftçilerin, bilgilerini paylaşması ve işgücü katılması karşılığında ;yiyecek içecek ve konaklama gereksinimlerinin karşılanması için hayata geçirilmiş bir projedir.Görüldüğü üzere herkes mutlu durumundadır.Önemi her geçen yıl artmakta olup destekçileri fazladır.
Bu projeye destek sağlayan kurum ve kuruluşlar:
-UNDP(Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı)
-SGP(Küçük Destek Programı)
-Ford Otosan
-AD Vakfı
-KEMAV(Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı)
-Pastoral Yaşam
-Ekolojik Çiftçi Aileler
-Atlas Dergisi
Türkiye’ deki TA-TU-TA Çiftlikleri
-Beypazarı (Ankara):2016’dan beri 600 dönüm arazi alanı ile hizmette.
-Osmangazi(Bursa):2014 ‘ den beri 14 dönüm
-Avanos(Nevşehir):2012’den beri
-Elmalı(Antalya):2005’den beri
-Gümüşhacıköy(Amasya):2005’den beri
-Kuşadası(Aydın):2005’den beri
-Bodrum(Muğla):2015 ‘den beri
-Mudurnu(Bolu):2012’den beri.
Naciye Arapoğlu, Samsun ve Bölgede hayata geçirilmesi gereken turizm projeleri hakkında da bilgi verdi.
İşte Naciye Arapoğlu ile yaptığımız söyleşi: