HANEDAN BAKIM MERKEZİ'NDEN ENGELLİLER HAFTASI'NA MUHTEŞEM KUTLAMA

Ayvacık Otel'de düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, Ayvacık Kaymakamı Melikşah Şahin,  Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Burak Akkaya, Ayvacık İlçe Emniyet Müdür Vekili Faruk Türk, ilçe Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, köy muhtarları, vatandaşlar ve engelliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından , Hanedan Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Arife Tosun konuşma yaptı.

Arife Tosun, “ Engelliler Haftası bilindiği üzere sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. Engelliler ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli destekte bulunmak, onların haklarının olduğunu bilerek buna uygun bir şekilde hayat sürdürmek ve bir nebze de olsa onları daha iyi anlamak adına bu özel günde sizlerin huzurundayız.

 Engelli olmak elbette ki bir tercih değildir. Herkesin bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle bu bilinçte hareket edilmeli ve bireyler, engellilere yönelik üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelidir.

Özel Hanedan Bakım Merkezi ve Özel Atakum Bakım Merkezi Bu bağlamda engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını destekleyen, yaşamlarını ve günlük aktivitelerini sürdürmelerine yardımcı olan, bakım-sağlık ve psiko-sosyal hizmetleriyle her an onların yanında olan kurumlarımızdır.” Dedi.

Daha sonra engelliler, Halkeğitim Merkezi ile birlikte hazırlamış oldukları şiir, Koro, Halkoyunları gösterileri sergilediler, atölyelerde yaptıkları el emeği ürünleri katılımcıların beğenisine sundular.

Program sonunda Yunus Sazevi ve ekibinin sunduğu canlı müzik eşliğinde yemek servisi yapıldı.