ADEM GÜNEY: ‘TARIM A.Ş.’Yİ KURUP ÜRETİCİYİ DESTEKLEYECEĞİZ’

 

KAPISIZ BELEDİYE, ULAŞILABİLİR BAŞKAN SÖZÜ VERDİ

Dernek Başkanı Hasan Uçak ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Adayı Adem Güney, belediyeyi ‘kapısız belediye’ haline getireceğini, kendisinin de ‘ulaşılabilir belediye başkanı’ olacağını dile getirdi.

 

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Tarım A.Ş. kurarak üreticiyi destekleyeceklerini belirtti. Güney, “Biz köyden şehire değil, şehirden köye göç etmeyi sağlayacağız” dedi.

 

‘KÖYLÜ ÜRETİYOR AMA ÜRETTİĞİNDEN KAZANAMIYOR’

Konuşmasında Samsun tarımına dair görüşlerini açıklayan, üreticinin sorunlarına değinen Başkan Adayı Güney, “Avrupa, tarımda kendine yeter hale gelmiş durumda. Ülkemizin de tarımda kendi kendine yeterli hale gelmesi gerekiyor. Bizim Bafra ve Çarşamba ovalarımız var. Verimli topraklarımız var ama yeterince verimli kullanamıyoruz. Köylümüz ürettiğinden kazanamıyor. ‘Ben üretmekten vazgeçtim’ diyor, köyden şehre göç ediyor. Yanıma 50 dönüm arazisi olan bir vatandaşımız gelmişti. Dedi ki, ‘Başkanım oğlumu asgari ücretle bir işe koyalım.’ Yani 50 dönüm arazisi var ve ürettiğinden asgari ücret kadar para kazanamıyor” dedi.

 

‘KÖYLERE SERALAR KURDURACAĞIZ, KURACAĞIZ’

Belediye başkanı olduğunda Tarım A.Ş. kuracaklarını ifade eden Adem Güney, “Bir kooperatif kuracağız. Bu kooperatif eliyle köylerimizde üretim yaptıracağız. Köyde 3’er, 5’er dönümlük seralar kurduracağız, kuracağız. Bu seralar için altyapı desteğini belediye olarak biz vereceğiz. Uzun vadeli kredilendireceğiz. Vatandaşın, üretim için gerekli olan tohumunu, fidesini vereceğiz. Mühendislik hizmetini sunacağız. O da üretecek” diye konuştu.

‘BELEDİYELERİMİZ YETERSİZ KALDI’

“Biz köyden şehire değil, şehirden köye göç etmeyi sağlayacağız” diyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Köyden şehre göç edildiği zaman altyapı sorunları ortaya çıkıyor. Belediyelerimiz maalesef bu noktada yetersiz kaldı. Bu durum çarpık yapılaşmanın da sebebi oldu. Şehirlere hızlı bir göç oldu, bunu hükümetler de destekledi. ‘Şehirleşelim, kent nüfusu çok olursa kalkınmışlık o kadar çok olur’ dendi. Ama maalesef öyle olmadığı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.