Terme’de toplu sözleşme sevinci

Terme Belediyesi’nde çalışan 171 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye hizmet binasında gerçekleşen törende sözleşme, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ve işyeri temsilcileri tarafından imzalandı.

3 yıllık imzalanan sözleşme kapsamında işçilerin yevmiyelerinde iyileştirmeler yapılırken, sosyal haklarına %15 ila %20 arasında zam yapıldı. Sözleşmede temizlik ve fen işleri müdürlüğü saha personelleri ek iyileştirme farkları alacaklar.

“UZUN’DAN KUL’A TEŞEKKÜR”

Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “Emeği ve emekçiyi koruyan her belediye başkanımız bizim başımızın tacıdır. İşçilerinin hakkını eksiksiz veren başkanımız Şenol Kul’a şükranlarımızı sunuyorum. Her iki tarafa hayırlı olsun” dedi.

 “EMANETİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

İmza töreninde konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Yaşadığımız şehirde gözümüze çarpan güzelliklerde ekip arkadaşlarımızın alın teri var, bunu biliyoruz. Bu sebeple imkânlarımızı kıymetli mesai arkadaşlarımızın lehine genişletiyoruz. Terme büyük bir aile, Terme Belediyesi olarak bizler de büyük bir aileyiz. Mutlu şehir diye yola çıktık. ‘Allah razı olsun’ desinler diye çalışıyoruz. Her zaman belediye şehrin bize bir emanetti ve bu emanetin gereğini yapacağız dedik. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışanlarımıza daha iyi olanaklar sunmaya çalışıyoruz.