Samsun CHP'nin Bafra'da ihraç Cezaları YDK'dan döndü

CHP Bafra İlçe Yönetim Kurulu üyesi Dursun Ali Sözen ve CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Özgür Önder, parti ilçe binasında bir gerilim yaşamış ve ardından CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ile birlikte  ihraç talebi ile CHP İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti.

CHP Samsun İl Disiplin Kurulu  Vahit Perçin, Özgür Önder ve Dursun Ali Sözen hakkında ihraç kararı vermiş, ancak daha sonra yapılan toplantıda Vahit Perçin'in cezası Uyarı'ya çevrilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Özgür Önder ve Dursun Ali Sözen CHP YDK'na itiraz etmişlerdi.

Dün toplanan CHP YDK, Önder ve Sözen hakkındaki ihraç kararını kaldırdı. Verilen bilgide, Dursun Ali Sözen'in  partiye ihanet ve başka partilere çalışma iddialarını destekleyen delil ve belge olmadığı, Özgür Önder'in de isnat edilen suçun ihracı gerektirmediği,  bu nedenle ihraç cezası verilmesinin uygun olmadığı görüşüne varıldı, ihraç kararları kaldırıldı.  Karar Ankara'da bulunan Önder ve Sözen'e sözlü olarak tebliğ edildi.

YDK, Önder ve Sözen arasında yaşananların parti kurallarına uymadığını bu suçlar nedeniyle kınama cezası verilmesine hükmederek kararı Önder ve Sözen'e Ankara'da bizzat sözlü olarak tebliğ etti.