DARISI FENERBAHÇE MAÇINA

Bir kayıkçı varmış. İşi, yolcuları nehrin karşı tarafına geçirmekmiş. Adamın kayığındaki küreklerden birinde inanç, diğerinde çalışmak yazıyormuş. Bu sözleri küreklere niçin yazdığını soranlara:
“Nehirden geçmek için her iki küreğe de ihtiyacım var. Çalışmadan inanç, inanç olmadan da çalışmak bir işe yaramaz. Çalışma ve inançtan birisinin eksikliği, tek kürekle kayığı yürütmeye çalışmak gibidir. O da kendi etrafında döner. Hedefe asla ulaşamaz. Başarıya ulaşmak için, bunların ikisine de ihtiyacımız vardır.” demiş.
Samsunspor’un ligdeki başarısına örnek en güzel hikayedir belki de yukarıdaki olay. 
Trendyol Süper Lig’de 8. Hafta geride kalırken Samsunspor maç fazlasıyla haftayı 2. sırada tamamladı. Oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılan kırmızı beyazlılar topladığı 18 puanla tarihindeki en iyi Süper Lig başlangıcını da yapmış oldu.
Samsunspor için yeni sezondaki en büyük başarısı ise deplasmanlarda alınan galibiyetler oldu. Kırmızı beyazlılar dış sahada oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanan tek takım unvanını elinde bulunduruyor. Geçen sezon ise sadece 1 deplasman maçını kazanabilmiştik.
Kim Samsunspor’un başarısına tesadüf diyorsa ya futbolla ilgili hiçbir bilgisi yoktur, ya da Samsunspor’un oynadığı 8 müsabakanın birini dahi izlememiştir.
Hikayede de anlatılan gibi önce takım, teknik ekip sonra camia inandı ve sonrasında da çok çalışmakla başarı kendiliğinden geldi.
Bir de madalyonun diğer yüzü var… Evet takım çok güzel gidiyor fakat transfer yasağından dolayı kısıtlı bir kadroya sahibiz. 
En büyük şansımız ise şimdiye kadar sakatlıkların yaşanmaması ve oyuncuların cezalı duruma düşmemesi oldu.
Samsunspor için en korkutucu faktör ise hakemler. Evet ne yazık ki sadece güzel futbolla sonuca gidemiyorsunuz.
Bunun örneklerini 8 maçın ikisinde yaşadık.
İlk olarak Samsunspor’un Konyaspor’a 1-0 mağlup olduğu maçta kırmızı beyazlıların 2 net penaltısı verilmedi.
Son olarak Adana Demirspor maçında Samsunspor sadece rakibini değil maçın hakemini de mağlup etti. 
İlk dakikalarda rakibe verilen penaltı evlere şenlikti. Mahalle maçlarında dahi böyle bir penaltıya şahit olamazsınız.
Hakemlerin verdiği hatalı kararlara VAR odasının müdahale etmemesi ise akıllarda farklı bir soru işareti bırakıyor.
Kısacası tüm olumsuzluklara rağmen Samsunspor ligdekini çıkışını sürdürmeye devam ediyor.
Ne diyelim! Darısı Fenerbahçe maçına…