CHP, Havza’da İmamoğlu’na Destek Yürüyüşü düzenledi
CHP, Havza’da İmamoğlu’na Destek Yürüyüşü düzenledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havza İlçe Başkanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki yürüyüşü düzenlendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına karşı ülke genelinde başlayan protesto eylemleri devam ediyor.
Bu kapsamda CHP Havza İlçe Başkanlığı’nda yürüyüş gerçekleştirildi.
Yürüyüşe CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Havza İlçe Başkanı Şener Geçit, siyasi parti temsilcileri, STK’ler ve yüzlerce vatandaş katıldı. İtfaiye Amirliği önünden başlayan ve Hasan Aktar Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte katılımcılar ellerindeki pankart ve sloganlarla "adalet" vurgusu yaptılar. Yürüyüş Mehmetçik Meydanında sona erdi.
Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan CHP Havza İlçe Başkanı Şener Geçit katılımcılar teşekkür ederek; “Kazanan biz olacağız. Bunu hep birlikte başaracağız.”dedi.
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ise Gazi Mustafa Atatürk’ün Milli Mücadeleyei Havza’da başlattığına işaret ederek; “Direnşin ve mücadelenin şehri Havza yine üzerine düşeni yaptı. "Dayanaksız iftiralarla gözaltına alınan belediye başkanlarımız serbest bırakılana kadar demokratik mücadelemiz devam edecek. Ülkemizde hukukun ve demokrasinin nasıl bir kuşatma altında olduğunu bir kez daha gördük. Bu, sadece Ekrem Başkan’a değil, halkın iradesine, demokrasimize ve Cumhuriyetimize yapılmış açık bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.
Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.