OKAF 2025 Samsun'da başladı!
OKAF 2025 Samsun'da başladı!
14-15 Nisan 2025 tarihleri arasında Samsun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı açılış töreni ile başladı.
Açılışa Samsun Valisi Orhan Tavlı, protokol üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri ile Samsun ve bölge illerinden gelen gençler katıldı.
Samsun Valisi Orhan Tavlı açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nda sayın Milletvekillerimizle, Rektörlerimizle, iş dünyamızın çok kıymetli temsilcileriyle, Ticaret Odası Başkanlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, siyasi partilerimizin çok kıymetli temsilcileriyle, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla hep birlikte Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya gelmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşadığımı ifade etmek istiyorum.
Karadeniz MaviVatan’ın ayrılmaz bir parçası, Samsun Milli Mücadele’nin ilk adım şehri, Karadeniz’in incisi. Karadeniz Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı konumundaki en büyük kentlerinden Samsun’umuz siz kıymetli iş dünyamız ve sevgili gençlerimiz için de sunduğu yatırım, üretim, istihdam ve katma değeri yüksek teknoloji ürünlerinin ihracat odaklı büyüme hedeflerine önemli katkılar sağlayan bir merkez. Aynı zamanda genç, yetenekli ve kalifiye işgücü kapasitesiyle de bölgemizin, ülkemizin, Kuzey Anadolu’nun da en önemli yatırım ve üretim merkezi olarak da dikkat çekmektedir.
Samsun deyince özellikle Organize Sanayi Bölgeleri diyoruz, ben buna Organize Teknoloji Bölgeleri diyorum artık. Ülkemizin ve dünyanın geldiği noktada artık bu tür yatırımlar sadece sanayi yatırımı değil aynı zamanda teknolojik yatırımlar diye düşünüyoruz. 10 tane Organize Sanayi Bölgemizde hem üniversitelerimizle hem iş dünyamızla hem de özellikle üniversitelerimizin öğrenci kulüpleriyle birlikte iş birliği yapılması talimatı yönetim kurulumuzda alınmıştır. Onu da özellikle ifade etmek istiyorum. Gençlerimizin her alanda yapacağı çalışmalara Samsun’daki Organize Sanayi Bölgelerimizin her türlü maddi ve manevi destekleri vereceklerini özellikle ifade etmek istiyorum.
Bölgemizde hayata geçen bu yatırımların en sonuncusu olarak da Mavi Vatan dediğimiz denizlerimizde, Karadeniz’imizde özellikle Samsun’un Yakakent ilçesinde de Su Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de geçen hafta resmiyet kazandığını özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün OKAF vesilesiyle de ilk toplantısını da Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapmayı planlıyoruz. Bunu da özellikle sizinle paylaşmak istedim. Mavi Vatan dediğimiz Karadeniz Bölgesi’nde de su ürünleri ihracatında da 1 milyar dolarlık ihracat hedefimiz olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bu konuda Sinop’ta güzel çalışmalar yapılıyor, Bafra Karma OSB’mizde de güzel üretimler var. Bunu yeni bir OSB alanında daha planlı, daha düzenli, çevreye daha duyarlı bir şekilde yapacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Bu projenin en güzel tarafı olarak hemen Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB’nin önünde güzel liman projemizin olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum.
Bu fuarda özellikle gençlerimiz iş dünyamızla bir araya gelecek, dünyayla entegre olan gençlerimiz edindikleri tecrübeleri bu fuara ve iş dünyasına yansıtacaklar diye değerlendiriyorum. Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın Samsun’umuza, Karadeniz’imize, Kuzey Anadolu’muza, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyor, sizleri en kalbi duygularla, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.